Webshops

Met een webshop wil je omzet genereren. Net als met een fysieke winkel wil je verkopen en tevreden klanten. Er is online zoveel keuze dat je flink moet investeren voordat je resultaat boekt. Want waarom moet een klant bij jou kopen en niet bij die andere online prijsvechter? Wij denken graag met je mee en geven je eerlijk advies. Met een webshop kun je van begin tot eind bij ons terecht. Of het nu gaat om een nieuwe of bestaande webshop.

Stap 1: Adviesgesprek

Een goed idee start met een goed gesprek. Daarom maken we voor de start van het hele traject graag een praatje bij jou of bij ons aan tafel. Samen bepalen we de doelstellingen van je webshop. We doorlopen jouw verkoopproces en stippelen we een passend traject uit. Natuurlijk is het voor een webshop van groot belang dat je gevonden wordt in zoekmachines zoals Google. Aan de hand van je budget kunnen we indien gewenst een SEO– of SEA-campagne koppelen aan je webshop.

Stap 2: Gebruikersanalyse en zoektermenanalyse

Ook hier gaan we van start met een gebruikers- en zoektermenanalyse. We formuleren doelstellingen voor je webshop en kruipen in de huid van de klant. Zo proberen we het profiel van de gebruikers te achterhalen en brengen we het zoekgedrag in kaart.

Stap 3: Wireframes

Aan de hand van het onderzoek en de analyses stellen we wireframes op. Wireframes zijn de bouwtekeningen van je webshop. Wat komt waar en waarom? Hierbij kijken enkel naar de functionaliteit. Het grafische ontwerp volgt later. Zo kunnen we zien wat het beste werkt. Zeker voor een webhop is dit erg belangrijk. De kleinste drempel kan een bezoeker ervan weerhouden om geen koper te worden.

Stap 4: Grafische ontwerp
Nadat ‘het geraamte’ staat, beginnen we met het design. Jouw huisstijl integreren we volledig in je webshop. Ook stellen we de juiste vormen en kleuren vast. ‘Calls to action’ zijn bij een webshop erg belangrijk om de klant over te halen tot aankoop over te gaan. Zo koopt een klant sneller wanneer er een button bij een product staat met ‘je kunt nog 1 dag profiteren van deze aanbieding!’ Wij maken graag webshops op maat, omdat ieder bedrijf uniek is. Het mooie hiervan is dat we (bijna) al jouw wensen zo kunnen doorvoeren als jij het wilt.

Stap 5: Technische realisatie

Zodra het concept helemaal af is, starten we met de technische bouw. We gebruiken hiervoor de nieuwste technieken zodat:

  • Je webshop gewaardeerd wordt door Google en je hoger in de resultaten eindigt;
  • Je webshop altijd gebouwd wordt in het nieuwste Content Management System (CMS) of in Magento 2.0. Beide zijn besturingssystemen voor webshops;
  • Je webshop in elke browser goed wordt weergegeven.

Tot slot vullen we je webshop met voorbeeldteksten, die je daarna vervangt door jouw eigen teksten. Na de bouw begint het avontuur pas. Je ontvangt van ons kwartaalrapportages zodat je kan zien hoe je het online doet. Natuurlijk kan ook een webshop niet zonder onderhoud. Met enkel standaardonderhoud is je webshop – in een digitaal tijdperk als dit – al snel achterhaald. Wij geven je daarom graag tips en advies, om ervoor te zorgen dat jouw shop up-to-date blijft.

Stap 6: Wordt gevonden

Zoals we al eerder vermeldden, is vindbaarheid voor een webshop extra van belang. Want zonder bezoekers heb je ook geen verkoop. Om ervoor te zorgen dat je gevonden wordt, zul je moeten investeren in SEO, SEA en in Google shopping. Wij richten je webshop zo in dat deze is geoptimaliseerd voor zoekmachines. Stilstaan is achteruitgang en dus is het niet verstandig om het bij een eenmalige investering te laten. Daarom raden wij aan om gebruik te maken van maandelijks onderhoud. Natuurlijk kunnen wij je deze zorg uit handen nemen, maar we kunnen je ook advies geven, zodat je het voortaan zelf kunt doen.

Responsive design

‘Stel je scrolt door je nieuwsoverzicht op Facebook en komt een mooie aanbieding tegen. Je klikt op de link in het bericht en wordt doorverwezen naar een nieuwe pagina. De webshop die opent is véél te klein en je moet optimaal inzoomen om het menu zichtbaar te maken. Dan haak je al snel af, toch?’

Dat overkomt je niet als je jouw webshop bij ons laat bouwen. Wij leveren standaard al onze webshops in ‘responsive design’. Responsive webshops passen zich automatisch aan naar ieder formaat scherm. Zo blijft je shop op elk scherm goed leesbaar. Bijkomend voordeel is dat een responsive webshop sneller inlaadt op een mobiel apparaat, waardoor de kans groter is dat een bezoeker langer in je webshop blijft rondneuzen.

Meer weten over webshops?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

 
Vraag advies aan