Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Heb je een prachtige website met minstens zo prachtige content (teksten en beelden), maar komen er amper bezoekers op je site? Dan heb je waarschijnlijk een probleem met je vindbaarheid in zoekmachines (zoals Google). Zonde natuurlijk, want zo laat je veel omzet liggen. SEO kan hier bij helpen.

Wat is SEO?

SEO staat voor Search Engine Optimization. In het Nederlands betekent het zoekmachine optimalisatie. Door dit toe te passen, zal je beter gevonden en gewaardeerd worden door zoekmachines. Iedereen wil natuurlijk bovenaan in Google komen. We kunnen niet beloven dat dat gaat lukken, maar wel dat je beter gaat scoren. Onze zoekmachine-experts staan voor je klaar!

De eerste stap: zoekwoorden bepalen

Je moet eerst weten waarop mensen zoeken, anders kun je niet gericht scoren in zoekmachines. Samen met jou bepalen we de doelstellingen voor je website en kijken we met welke zoekwoorden je het beste resultaat scoort. Dat ligt helemaal aan de manier waarop je de site wilt gebruiken en hoe groot de doelgroep is die je wilt bereiken.

Optimalisatie van je website

Nu we weten wat de juiste zoekwoorden zijn, gaan we je website optimaliseren. Dit doen we zowel aan de voorkant (wat de gebruiker ziet), als aan de achterkant (het technische gedeelte). Door de implementatie van zoekmachine optimalisatie is je website beter te vinden en gebruiksvriendelijker. De praktijk leert dat er hierdoor meer bezoekers komen en dat ze sneller tot actie overgaan: het aanvragen van informatie of het plaatsen van een bestelling. Meer aanvragen en omzet dus, precies zoals jij het graag ziet.

SEO is een continu proces

Zoekmachine optimalisatie is geen kwestie van even wat aanpassen en klaar. Het is een continu proces, omdat zoekmachines constant ontwikkelingen doormaken en je concurrentie ook niet stil zit. Wij volgen deze ontwikkelingen op de voet en voeren wijzigingen door waar en wanneer nodig. Je website zo goed mogelijk laten presteren is ons doel. Iedere maand ontvang je een rapportage van de werkzaamheden en van de cijfers die Google Analytics laat zien. Zo zie je dus snel of de optimalisatie resultaat heeft.

 

Meer weten over zoekmachine optimalisatie?

Vul het onderstaand formulier vrijblijvend in en wij helpen je verder.

SEO advies?