Huisstijl

Het belang van een professionele huisstijl

Een huisstijl is de rode draad van je bedrijf en komt overal terug. Het begint al bij je visitekaartje. Een nette en verzorgde uitstraling zegt heel wat over jouw bedrijf. En omdat je een eerste indruk maar één keer kan maken is het belangrijk dat die eerste indruk goed is.

Huisstijldragers zijn er in alle vormen, maten en uitvoeringen. De bekendste zijn wel het logo, drukwerk en bedrijfskleding. Maar er zijn nog veel meer huisstijldragers te ontdekken. Kijk maar eens goed om je heen: autobelettering op de bedrijfsauto, pandbelettering , bedrukte relatiegeschenken, banners en ga zo maar door. De belangrijkste regel voor een huisstijl is consistentie. Zorg ervoor dat je uitingen overal dezelfde vorm hebben. Natuurlijk helpen wij je graag.

Huisstijl ontwerpen

Persoonlijk contact is één van onze kernwaarden. We willen weten wie je bent, wat je doet en vooral waarom je iets doet. Want juist het ‘waarom’ straal je uit naar de buitenwereld. We luisteren graag naar je en denken met je mee.

Na de kennismaking gaan we aan de slag. We starten met een brainstorm en beginnen met de schets van het ontwerp. Uiteindelijk blijft het beste idee (na overleg) over, wat we dan definitief uitwerken. Bij het definitieve ontwerp geven we je een toelichting op de gebruikte kleuren, de typografie en de gedachte achter het ontwerp.

Huisstijlhandboek

Zoals we al eerder aangaven, is consistentie erg belangrijk. Je huisstijl creëert herkenbaarheid en die uitstraling moet altijd eenduidig zijn. Dat betekent dat de kleur van je bedrijfslogo bijvoorbeeld niet ineens verruild mag worden voor oranje, omdat dat zo leuk staat met koningsdag. Om duidelijk in kaart te brengen wat wel en wat vooral niet mag, is een huisstijlhandboek handig. Het handboek helpt je om je huisstijl te bewaken. Wij helpen je graag bij het opstellen van een praktisch huisstijlhandboek, dat voor iedere medewerker helder is.

Meer weten over huisstijlen?

Bel ons op 0546 – 57 88 88 om vrijblijvend een afspraak te maken, of mail naar info@oh-reclame.nl vul het onderstaande formulier in.

 

Vraag advies aan